آ.اس.پ را قطب کافه گردی تهران
فضاهای شهریِ مدرنِ معدودی توی تهران هستند که هنوزم توان انتقال اتمسفر خودشان را به رهگذران داشته باشند. شاید ترجمه این جمله که خواندید کمی سخت باشه، پس بذارین اینطوری بگم که فکر کنید کنار چند برج بتنی بلند ایستادید و درون خودتان حس کوچک بودن را در کنار عظمت این برجها تجربه میکنید. اما فاصلۀ برجها از هم طوری تنظیم شده است که زیبایی آسمان راه خودشو بین احجام بتنی پیدا کرده و با این خودنمایی آسمان، حس تحقیری که بلندی برج ها به آدم القاء می کند، از بین می رود.

حالا تازه داستان شروع می شود و شما به عنوان یک پرسه زن در خیابان های شهر، کیفیت یک فضای مدرن در تهران را با عمق وجودتان حس خواهید کرد، فضاهایی که با ساختمان های مدرن، بوتیک ها و از همه مهمتر کافه ها معرفی می شوند. این مورد آخری کافه ها در اینجا خیلی پر رنگ هستند تا آنجا که آ.اس.پ را قطب کافه گردی تهران می دانند.
آ.اِس.پ، تجربه غرق شدن در تهران مدرن
سقفهای کوتاه و راهروهای سفید که چشمانداز آنها آبنماست، ویترین شیک مغازهها و سکوت و سکونی که حس غرق شدن در محیط را به شما تلقین میکند، اینها همان اتمسفر هستند که شما با غوطه ور شدن در آن، خلسهای مدرن در کنار احجامی از بتن و سبزی گیاهان را تجربه میکنید، خلسهای که از معماری و شهر به آدم دست میدهد. شاید اگر بخواهم مثال عیانتر و برجستهتری از این حس را بزنم، میگویم خلسهای که از حضور در میدان «نقش جهان» به شما دست داده است اما اینبار در مقیاس کوچکتر و به شکلی مدرن. این تجربۀ حسیِ اولین حضور من در فضای «مجتمع مسکونی ASP» یا همان «کوی نوبنیاد ونک» بود. حسی که جز با حضور در آن محیط نمیتوانید برای کسی توضیحش بدهید و تلاشهای من در توضیح حسم بیشتر از دست و پا زدن یک غریق به نظر نمیآید. برای همین هم باید با این حس شخصاً از نزدیک مواجه شوید.
و تهران شرقی آمریکایی شد...
اما آاِسپ تهران (.A.S.P) چطور شکل گرفت؟ صنعت نفت که ملی شد و «محمد مصدق» که با کودتا کنار گذاشته شد، برندۀ ماجرا «محمدرضا پهلوی» بود. او بیآنکه هزینهای متحمل شود جیبهای حکومتش را پر از پول دید. رفتارِ آدمی که کلی پول بیحساب و کتاب داشته باشد اینطور میشود که هر آنچه دوست دارد و تصور میکند را با پول میسازد. یکی از چیزهایی که محمدرضای پولدار از تصور آن لبخند به لب میآورد، پروژۀ مدرن کردن اجباری تهران بود. مهاجرت به تهران زیاد شد و تراکم جمعیت و قیمت ملک بالا رفته بود. دولت و شخص محمدرضا پهلوی دست به کار شدند تا تهران را امریکایی کنند و سبکهای معماری بینالمللی را که در امریکا رواج پیدا کرده بود را در ایران نیز پیاده کنند. اینطور بود که کویهای مسکونی مانند کویهای «چهارصد دستگاه»، «نارمک»، «نازیآباد»، «شهرآرا»، «تهران ویلا»، «کن»، «مهران»، «سیزده آبان»، «اکباتان» و «مجتمع مسکونی شهرک غرب» ساخته شدند.
زندگی در آ.اس.پ
مجتمع مسکونی کوی نوبنیاد ونک در سال پنجاه و چهار بهرهبرداری شد. این مجتمع در مجموع دارای ٢٥٠ واحد آپارتمانى، ١٢٠ واحد ويلايى، ١٤٠ واحد تجارى و ٥٧٠ واحد انبارى و پاركينگ است. مجتمع مسکونی آاِسپ (.A.S.P) متشکل از سه برج بیست و سه طبقه با کاربری مسکونی است.

آ.اس.پ مدرن روح بخش
این مجموعه را شرکتی با همین نام به نحوی طراحی کرده که فضاهای عمومی و تعاملی آن شکلی سوایِ فضاهای مسکونی که ما می شناسیم به آن بخشیده است. محیطهای عمومیِ میانِ این سه برج با حوض، آبنما، فضاهای سبز مدرن، واحدهای تجاری، کافهها و رستورانها میتوانند دلیلی باشند بر این ادعا که این مجتمع با گذشت بیش از چهل سال از بهرهبرداری هنوز هم یکی از بهترین مجموعه برجهای مسکونی تهران و حتی ایران است. مجموعههای تجاریِ مجتمع مسکونی آاِسپ تمام نیازهای روزمره و فراتر از آن را نیز برای ساکنین تامین میکند و فضاهای عمومی و کافه ها، آ.اس.پ را به پاتوقی برای گذران روز تبدیل کرده اند، پاتوقی که آدم ها را دور هم جمع می کنند برای گپ و گفتی دوستانه.
آ.اس.پ قطب کافه و رستوران گردی تهران
در مجموعۀ تجاریِ این مجتمع میتوانید از شعبۀ «هاکوپیان» .A.S.P، گالری هنری «اکنون»، گالری «چیده» دیدن کنید. آ اس پ رستوران های زیادی دارد، رستوران ایتالیایی «رزماری»، فستفود «سیب» شعبۀ .A.S.P، رستوران «بانی فمیلی» با غذاهای سلامت، رستورانهای شرقی و آسیایی مانند رستوران ژاپنی «واسابی» و رستوران «لاکی دراگون» برخی از این رستورانها هستند. در آ اس پ رستوران «ته دیگ» هم یکی از مهمترین شعبش را دارد. A.S.P، نزدیک به ده کافه دارد که شما می توانید قهوههای باکیفیتی را در آنها تجربه کنید و از فضای مدرن و دنجشان بهره ببرید. آاِسپ در این سالها با کافههایی مانند «کافه مهتاب»، «کافه لونا لانژ»، شعبۀ دوم «کافه ژِی»، «کافه ماهور»، «کافه کوکی»، «کافه گراف»، در کنار رستورانهای آن، تبدیل به قطب کافهگردی و رستوران گردی تهران شده است. در آاِسپ (.A.S.P) بستنی «جلاتو دی برونو» و شیرینیفروشی «سارا کیک استودیو» هم فراموش نکنید.

ار کجا به آ.اس.پ برویم؟
مجتمع آاِسپ (.A.S.P) آدرس سرراستی دارد. میتوانید از ضلع شمالی اتوبان «رسالت»، بعد از تونل رسالت و خروجی «کردستان» از خروجی خیابان «شیخ بهایی» به مجتمع مسکونی آاِسپ برسید.
آاِسپ با فضای مدرن دلچسبی که دارد و کافهها، رستورانها و گالریهای آن، بیشک یک روز گردشگری شما را پُر خواهد کرد؛ پر کردنی لذتبخش با معلق شدن در حال و هوایی مدرن.